Melyik kókuszolajat válasszam? - Tippek kókuszolaj vásárlásához

Milyen típusú kókuszolajat válasszam?

A különféle típusú kókuszolajak közt válogatva az ember nem feltétlenül tudja elsőre, pontosan melyik terméket is válassza, melyik a legmegfelelőbb választás? Kókuszolaj vásárláskor fontos tisztában lennünk akülönböző terméktípusok előállításáról, s hogy ennek megfelelően mely kókuszolaj a legjobb étkezési célra, bőr- és hajápolásra, esetleg egyéb felhasználásra.

Étkezési célú felhasználás

A legtisztább és legmagasabb minőségű kókuszolaj a hidegen sajtolt, finomítatlan kókuszolaj. A kókuszolaj ezen változata érintetlen állapotban tartalmazza a gyümölcshús összes fontos tápanyagát, így ennek alkalmazásával juthatunk hozzá a legmagasabb hatóanyag-tartalomhoz. Amennyiben étkezési célra szeretnénk alkalmazni, fontos észben tartanunk enyhén kókuszos aromáját - azok számára, akik teljesen ízmentes kókuszolajra vágynak, a finomított kókuszolaj jobb választás. Az utóbbi esetében természetesen hő- és vegyszerrel kezelt termékről beszélünk, mely valamennyivel kevesebb tápanyagot tartalmaz. S noha a finomított kókuszolaj átesik szagtalanító és színtelenítő kezelésen, így is egészségesebb, mint sok más hagyományos olaj, ségési pontja magasabb - a hidrogénezési eljárás révén a finomítatlan kókuszolaj olvadáspontjánál is nagyobb.

Bőrápolás, szépségápolás

Amennyiben szépségápolási célokra - bőr- és hajápolásra szeretnénk alkalmazni a kókuszolajat, válasszunk finomítatlan, szűz kókuszolajat, mely nem esett át vegyszeres kezelésen és tartalmazza az összes hasznos, értékes tápanyagot.

Válasszunk jó minőségű kókuszolajat, megbízható forrásból! Megfelelő „lelőhelynek” számítanak a bioboltok, például a Bio Egészség Kft. bioboltjai:) . 

Kókuszolaj

Kókuszolaj biztonságos tárolása otthon

A hosszútávú, biztonságos felhasználás érdekében a kókuszolajat sötét, száraz helyen tároljuk. Hűtőben és fagyasztóban is tárolható, az alacsonyabb hőmérséklet azonban nem nyújtja el a kókuszolaj lejárati idejét.

 

Kókuszolaj elérhető széles választékban

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Cocofood KókuszolajKókuszzsír 1000 ml

-9% Cocofood Kókuszolaj Kókuszzsír 1000 ml

100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék. Kitűnő sütéshez, főzéshez.

Ár: 1690 Ft
1850 Ft
Megnézem

Dr. Organic Bio SzűzKókuszolajos sampon 265ml

Dr. Organic Bio Szűz Kókuszolajos sampon 265ml

Gazdagon hidratáló sampon a szűz kókuszolaj tápláló tulajdonságaival, valamint értékes növényi olajok és gyümölcs kivonatok bioaktív keverékével.

Ár: 2870 Ft
Megnézem
Újdonság

Philippines PremiumKókuszolaj Nature7 (Tasakos) 1000ml

Philippines Premium Kókuszolaj Nature7 (Tasakos) 1000ml

A kókuszolaj 90%-ban telített zsírsavakból álló nem hidrogénezett növényi zsír. Szűrt, színtelen, illatmentes. Felhasználható sütéshez, főzéshez, pároláshoz, bőrápoláshoz.

Ár: 1350 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!